Takie cudo to:
185g masła,
185g gorzkiej czekolady,
200 g cukru,
3 jajka,
85g mąki bezglutenowej,
40 g kakao, ewentualnie 50g białej czekolady.
Mąka może być jaglana, ryżowa, gryczana lub kukurydziana. Serek mascarpone 250ml i śmietana 36% ok 400 ml. Dodatkowe 3 łyżki cukru.
Czekoladę gorzką rozpuszczalny z masłem w kąpieli wodnej. Osobno miksujemy jajka z cukrem. Tak do białości potem dodajemy do tego przestudzoną czekoladę i mieszamy delikatnie ósemkami (nie zębami). Dodajemy stopniowo kakao i mąkę i delikatnie całość mieszamy. Potem dodajemy pokrojoną w kostkę białą czekoladę, mieszamy i całość wlewamy na blachę o średnicy 24 max 26cm. Do piekarnika nagrzanego na 180 stopni wkładamy na 23min. Potem jak przestygnie miksujemy mascarpone ze śmietaną i 3 łyżkami cukru. Przekładamy na brownie i dekorujemy owocami i listkami świeżej mięty (truskawki, maliny, borówki do wyboru do koloru :)
Przepis dostałam od genialnej Kamili Musiał, która jeszcze pewnie wiele razy przepysznie zaskoczy nas na kolejnych warsztatach.
Smacznego!!!
Miss Joga
MOTTO NA DZIŚ: „Pamiętaj, że kiedy potrzebujesz pomocnej dłoni - jest ona na końcu Twojego ramienia”
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz